HRÁŠKOVÁ POLÉVKA S CITRONOVOU CRÈME FRAÎCHE
Postup přípravy
1. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte máslo a cibuli a česnek na něm orestujte. Vsypte hrášek, zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte, dokud hrášek nezměkne. Je to jen chvilka, asi 5 minut.
2. Než se polévka dovaří, ostrouhejte z biocitronu kůru a vmíchejte ji do crème fraîche nebo tučné zakysané smetany. Podle chuti dolaďte citronovou šťávou. Jakmile je polévka hotová, rozmixujte ji dohladka.
3. Každou porci podávejte na talíři s kopečkem ochucené crème fraîche, ozdobit můžete podle chuti také nasekaným cukrovým hráškem.
Poznámka k receptu
Výraznou, přitom nevtíravou chuť hráškové polévky ovlivníte přidáním krutonů, opečené slaniny, čerstvé jarní cibulky nebo bylinkami. Nás zaujala svěží varianta s ochucenou crème fraîche. K hrášku prostě sedí.
Načítám komentáře...