Hráškový krém s hruškami
Seznam surovin
- hrášek 500 gramů
- cibule šalotka 100 gramů
- sůl
- pepř bílý (mletý)
- máslo 100 gramů
- hrušky 200 gramů
- cukr třtinový 20 gramů
- víno bílé 1 decilitr
- smetana 1 decilitr
- hráškové klíčky 1 balení
- vývar zeleninový
Postup přípravy
Na polovině másla orestujeme najemno nakrájenou šalotku, přidáme hrášek a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a povaříme asi 10 minut.
V hrnci vše rozmixujeme, přidáme smetanu, dochutíme solí, bílým pepřem a krátce prohřejeme.
Na zbylém másle orestujeme oloupané nakrájené hrušky, zasypeme třtinovým cukrem, který necháme zkaramelizovat a zalijeme bílým vínem.
Hrušky rozdělíme na talíře, přelijeme polévkou a posypeme čerstvými klíčky z hrášku.
Načítám komentáře...