Hráškový krém s mátou a skořicí
Seznam surovin
- máslo 30 gramů
- mouka pšeničná hladká 70 gramů
- vývar zeleninový 1 litr
- mléko 150 mililitrů (nízkotučné)
- smetana na šlehání 200 mililitrů (nízkotučná)
- hrášek 300 gramů
- sůl
- pepř
- skořice
- máta 4 snítky
Postup přípravy
V hrnci rozpusťte máslo, přisypte mouku a vytvořte světlou jíšku. Zalijte ji vývarem, osolte a metlou rozšlehejte. Za občasného míchání vařte dvacet minut.
Přilijte mléko, až se začne polévka vařit, přisypte hrášek. Povařte, dokud není hrášek měkký, a odstavte z ohně. Přímo v hrnci pak polévku rozmixujte a ještě ji přeceďte přes jemný cedník.
Do polévky přilijte smetanu a dochuťte solí. Každou porci pak ozdobte skořicí a lístky máty.
Načítám komentáře...