Hříbkové Cappuccino
Seznam surovin
- hříbky 250 gramů
- cibule 1 kus (malá)
- česnek 2 stroužky
- zelenina kořenová 200 gramů
- máslo 40 gramů (přepuštěné)
- rozmarýn 2 snítky
- bobkový list 1 list
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- vývar drůbeží 600 mililitrů
- smetana 200 mililitrů
- smetana na šlehání 4 lžíce (crème fraîche )
- majoránka 2 snítky (čerstvá)
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy
1. Houby očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Čtyři malé hezké hříbky jen rozkrojte na půlky a dejte stranou, použijete je na ozdobu. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na malé kousky.
2. Zeleninu a natrhaný rozmarýn orestujte na másle dozlatova. Přidejte cibuli s česnekem a houbami a duste, až se z hub vydusí tekutina. Osolte a opepřete. Zasypte moukou a krátce orestujte. Zalijte vývarem, přidejte bobkový list a vařte asi 30 minut.
3. Do polévky přidejte smetanu a crème fraîche. Krátce prohřejte a rozmixujte. Proceďte, dochuťte a vyšlehejte do pěny. Rozdělte do misek a ozdobte orestovanými půlkami hříbků, kopečkem crème fraîche a majoránkou.
Poznámka k receptu
Jemný houbový krém svou lehkostí skutečně připomíná známý nápoj. Hříbkové cappuccino se obvykle podává v šálku nebo menší misce.
Načítám komentáře...