Italský rajčatový krém s bazalkou
Seznam surovin
- rajčatové pyré 500 gramů
- vývar kuřecí 350 mililitrů (nebo zeleninový )
- cibule červená 1 kus
- česnek 3 stroužky
- olej olivový 3 lžíce ( extra panenský )
- máslo 30 gramů
- rajčata 1 kus
- bazalka 1 hrst
- cukr hnědý 1 lžíce
- sůl
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
V hrnci rozpusťte máslo s olejem a opečte na něm najemno nasekanou cibuli, později přidejte i česnek.
Na základ vlijte pyré, vývar a přidejte cukr. Dochuťte a povařte asi 10 minut. Nakonec polévku rozmixujte dohladka.
Rajče rozkrojte na čtvrtky, vydlabejte semínka a seřízněte slupku. Filety z dužiny pokrájejte na proužky a vložte spolu s bazalkou jako dekoraci do talířů s polévkou.
Poznámka k receptu
Chcete-li sytější gurmánskou verzi, vložte do polévky navíc rozdrobenou buvolí mozzarellu a posypte čerstvě mletým pepřem.
Načítám komentáře...