Jachymovska RACI POLEVKA S HOUBAMI
Seznam surovin
- houby 1 hrst
- rak 1 balení (vyloupane maso)
- sádlo 3 lžíce (kachni)
- zelenina kořenová 1 kilogram (mrkev,petrzel,repa,brambor)
- kmín 1 lžička
- rozmarýn 1 lžička
- tymián 1 špetka
- pepř bílý 1 špetka
- kerblík 1 snítka
- smetana na šlehání 100 gramů
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce (muze byt jina)
- máslo 1 lžíce
- kopr 1 lžička (suseny)
Postup přípravy
Suroviny:
houby- hrst susenych ci 0.5Kg cerstvych
kachni sadlo + maslo
racci maso - dle libosti.
korenova zelenina na vyvar-
(petrzel,repa,mrkev,brambor,kopr)
Koreni:
kmin
rozmaryn
tymian
pepr
kerblik/ petrzelka
smetana (ke slehani) a hladka mouka na za husteni
Postup:
Pripravime si vyvar,nejlepe den predem,uvarenou zeleninu vyjmeme -muzeme ji pouzit jako prilohu k hlavnimu chodu.
Susene houby namocime do horke vody na 15 min.(vodu z nich pouzijeme spolecne s vyvarem). Pokrajime je.
Na panvi rozpustime kachni sadlo,pridame trochu kminu a rozmarynu,vlozime houby.
Dusime do zmeknuti.
Pridame okapane maso z raku,podusime,pridame tymian,kopr a pepr.
Cca po 10 min.pridame vyvar ze zeleniny a hub.
Na panvi rozehrejeme sadlo s maslem (2 lzice),pridame hladkou mouku (2 lzice).
Az se mouka promisi s tukem pridame pomalu smetanu (hustou ke slehani).
Po spojeni vsech ingredienci (hustota priblizne jako krupicova kase ci puding),
pridame k raci masu,pokud je polevka moc husta pridame trochu mleka.
Vse povarime cca 10min.
Podavame s cernym chlebem,polevku posypeme jemne kerblikem a petrzelkou.
Načítám komentáře...