Jachymovska RACI POLEVKA S HOUBAMI

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Suroviny:
houby- hrst susenych ci 0.5Kg cerstvych
kachni sadlo + maslo
racci maso - dle libosti.

korenova zelenina na vyvar-
(petrzel,repa,mrkev,brambor,kopr)

Koreni:
kmin
rozmaryn
tymian
pepr
kerblik/ petrzelka

smetana (ke slehani) a hladka mouka na za husteni

Postup:
Pripravime si vyvar,nejlepe den predem,uvarenou zeleninu vyjmeme -muzeme ji pouzit jako prilohu k hlavnimu chodu.
Susene houby namocime do horke vody na 15 min.(vodu z nich pouzijeme spolecne s vyvarem). Pokrajime je.
Na panvi rozpustime kachni sadlo,pridame trochu kminu a rozmarynu,vlozime houby.
Dusime do zmeknuti.
Pridame okapane maso z raku,podusime,pridame tymian,kopr a pepr.
Cca po 10 min.pridame vyvar ze zeleniny a hub.

Na panvi rozehrejeme sadlo s maslem (2 lzice),pridame hladkou mouku (2 lzice).
Az se mouka promisi s tukem pridame pomalu smetanu (hustou ke slehani).
Po spojeni vsech ingredienci (hustota priblizne jako krupicova kase ci puding),
pridame k raci masu,pokud je polevka moc husta pridame trochu mleka.
Vse povarime cca 10min.
Podavame s cernym chlebem,polevku posypeme jemne kerblikem a petrzelkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...