Jemný brokolicový krém s česnáčkem
Seznam surovin
- brokolice 1 kilogram
- cibule 1 kus (velká)
- bujon drůbeží 1 litr
- tymián 1 svazek (nebo saturejky)
- smetana 2,5 decilitru
- mouka pšeničná hladká 1 lžička
- máslo (kousek, oříšek)
- pepř černý (mletý)
- muškátový oříšek (mletý)
- bylinky 1 hrst (česnáčkové listy)
Postup přípravy
Brokolici očistěte a nakrájejte na větší kousky. Cibuli očistěte a nakrájejte na kostičky. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibuli a usmažte do zlatova. Přidejte brokolici, zalijte vodou a rozdrobte
bujónovou kostku.
Přidejte bylinky a vařte do měkka cca 30 minut. Vyjměte bylinky, rozmixujte, přidejte smetanu s rozmíchanou moukou, koření, osolte podle chuti a vařte 10 minut.
Před podáváním přidejte sekaný česnáček a už nevařte.
Poznámka k receptu
Česnáček lékařský je dvouletá plevelná bylina. Svůj název má podle česnekové vůně, kterou vydávají po rozemnutí jeho listy.
Načítám komentáře...