Karotkovokokosová polévka
Seznam surovin
- vývar kuřecí 4 decilitry
- kokosové mléko 4 decilitry
- mrkev 200 gramů (karotka)
- cibule 1 kus (menší)
- máslo 40 gramů
- zázvor 2 lžíce (čerstvý, nastrouhaný)
- koriandr 1 lžíce (lístky)
- kari 1/2 lžíce (mleté)
- paprička chilli červená 1 kus (menší)
- sůl
Postup přípravy
Oloupanou a jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět v hrnci na rozehřátém másle. Přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou karotku, kari koření a jemně nakrájenou chilli papričku, promícháme a vše krátce podusíme.
Do hrnce přilijeme vývar a 3/4 kokosového mléka, osolíme, přimícháme šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru a pomalu vaříme, dokud zelenina nezměkne. Pak polévku rozmixujeme ponorným mixérem, necháme ji přejít varem a podle potřeby ji dosolíme.
Hotovou polévku rozdělíme na talíře, každou porci doplníme zbylým kokosovým mlékem a posypeme nakrájeným koriandrem.
Poznámka k receptu
Místo pečiva podávejte polévku s různými křupavými slanými tyčinkami.
Načítám komentáře...