Karotkový krém
Seznam surovin
Na 4 porce:
- mrkev karotka 400 gramů
- batáty - sladké brambory 200 gramů
- máslo 50 gramů
- cibule 1 kus
- vývar 1 litr
- smetana 250 mililitrů (12%)
- řeřicha (výhonky)
- sůl
- pepř
Pesto:
- medvědí česnek 1 svazek
- olej olivový 100 mililitrů
- sýr Parmezán 20 gramů
Ztracená vejce:
Postup přípravy
Oloupanou karotku a batáty nakrájejte na menší kousky.
Na másle nechte zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. Přidejte k ní karotku a batáty, zalijte vývarem a vařte asi 30 minut na mírném ohni vše doměkka.
Pak do polévky přilijte smetanu, osolte ji a opepřete a dohladka rozmixujte.
Podávejte s pestem a se ztraceným vejcem, posypané řeřichou.
Pesto:
Medvědí česnek omyjte a ve vyšší nádobě rozmixujte spolu s olejem a nastrouhaným sýrem.
Ztracená vejce:
V menším kastrůlku přiveďte k varu vodu s octem. Tekutinu promíchejte, aby vznikl vír, a do jeho středu rozklepněte vejce. Vařte ho asi 3 minuty (žloutek by měl zůstat tekutý). Totéž zopakujte se zbylými vejci.
Načítám komentáře...