Kořeněná květáková polévka
Seznam surovin
- květák 1 kus
- cibule 2 kusy
- máslo 1 lžíce
- kurkuma 1 lžíce
- kmín římský 1/2 lžičky (drcený)
- koriandr 1 lžička (mletý)
- vývar kuřecí 1,5 litru
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Cibuli nasekejte nahrubo, květák rozdělte na menší růžičky. V hrnci rozpalte máslo a cibuli s květákem orestujte. Poté přidejte koření, promíchejte se zeleninou a zalijte vývarem.
2. Vařte asi 40 minut, dokud není květák měkký. Pak polévku rozmixujte dohladka. Podávejte s opečeným chlebem.
Poznámka k receptu
- Indické koření dělá z obyčejného květákového krému něco nevšedního. Kurkuma má silné antioxidační účinky, pomáhá dobrému trávení, a navíc polévce dodá nádhernou barvu.
- Květák má v indické kuchyni nezastupitelné místo. Díky jeho jemné chuti ho můžete kombinovat s oblíbeným kořením - kurkumu tak můžete nahradit kari nebo garam masalou.
Načítám komentáře...