Kořeněná polévka z naklíčené cizrny
Seznam surovin
- cizrna 200 gramů (naklíčená)
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- zázvor 1 lžička (mletý)
- kmín římský 1 lžička (mletý)
- semínka 1 lžička (koriandrová mletá)
- koření chilli 1/2 lžičky
- skořice 1/2 lžičky (mletá)
- olej olivový 2 lžíce
- klíčky (vojtěšky a munga na ozdobu)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Vsypte zázvor, římský kmín, koriandr, chilli i skořici, promíchejte a nechte je rozvonět. Přidejte cizrnu, rajčata a asi 200 ml vody, na mírném ohni vařte 30 minut, než cizrna změkne.
2. Polévku rozmixujte dohladka, osolte a opepřete. Bude-li příliš hustá, nařeďte ji trochou vody. Podávejte s klíčky vojtěšky a munga.
Poznámka k receptu
Naklíčená cizrna má hned několik předností: je snadno stravitelná a rychleji uvařená než sušená. Její oříšková chuť skvěle ladí se sladkým mungem, které krémovou polévku odlehčí.
Načítám komentáře...