Krémová bramboračka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V hrnci rozpusťte máslo a orestujte na něm na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Osolte, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a restujte ještě asi 2 minuty, pak zalijte horkou vodou či vývarem a dosolte.

2. Brambory omyjte, oškrábejte a nakrájejte na centimetrové kostičky. Přidejte je do hrnce k zelenině a vařte 10 minut. Odeberte z hrnce 2 naběračky brambor a zeleniny s co nejmenším množstvím tekutiny.

3. Polévku v hrnci rozmixujte tyčovým mixérem, vraťte zpět odebranou zeleninu a brambory, přidejte majoránku, prolisovaný česnek, dosolte a posypte petrželkou. Povařte ještě chviličku, aby se česnek rozvoněl.

Poznámka k receptu

Bramboračka nemusí být nutně jen s houbami, takže si přijdou na své i ti, kteří houby dvakrát nemusejí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...