Krémová bramboračka
Postup přípravy
1. V hrnci rozpusťte máslo a orestujte na něm na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Osolte, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a restujte ještě asi 2 minuty, pak zalijte horkou vodou či vývarem a dosolte.
2. Brambory omyjte, oškrábejte a nakrájejte na centimetrové kostičky. Přidejte je do hrnce k zelenině a vařte 10 minut. Odeberte z hrnce 2 naběračky brambor a zeleniny s co nejmenším množstvím tekutiny.
3. Polévku v hrnci rozmixujte tyčovým mixérem, vraťte zpět odebranou zeleninu a brambory, přidejte majoránku, prolisovaný česnek, dosolte a posypte petrželkou. Povařte ještě chviličku, aby se česnek rozvoněl.
Poznámka k receptu
Bramboračka nemusí být nutně jen s houbami, takže si přijdou na své i ti, kteří houby dvakrát nemusejí.
Načítám komentáře...