Krémová bramborová polévka
Seznam surovin
- brambory 300 gramů (nakrájené na kostky)
- cibule 1 kus
- vývar masový 7 decilitrů
- houby sušené 30 gramů
- česnek 2 stroužky (plátky)
- smetana na šlehání 1 decilitr (33%)
- máslo 40 gramů
- slanina anglická 2 plátky (nakrájená na nudličky)
- tymián 1 špetka
- pepř černý (mletý)
- sůl
- vejce 1 kus (uvařené)
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce (nakrájená nať)
Postup přípravy
Houby namočíme na 30 minut do studené vody. V kastrolu na másle osmahneme oloupanou nakrájenou cibuli, na kostky nakrájené brambory a zvolna opékáme, dokud cibulka nezačne zlátnout. Přilijeme vývar, osolíme, přidáme plátky česneku, nakrájené změklé houby, tymián a pepř a přivedeme k varu.
Když brambory změknou, přilijeme tři čtvrtiny smetany, polévku rozmixujeme a zvolna 10 minut provaříme. Slaninu nakrájíme na nudličky a nasucho ji na pánvi osmahneme dokřupava.
Hotovou polévku rozdělíme na talíře, přidáme nakrájené vajíčko a slaninu, doplníme petrželkou a ozdobně pokapeme zbytkem smetany.
Načítám komentáře...