Krémová chřestová polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z chřestu odkrojte spodek a stonek oloupejte škrabkou (u zeleného postačí jen ve spodní části). Cibuli zpěňte na másle, zaprašte moukou a připravte zlatou jíšku.

2. Zalijte ji vývarem, vložte chřest, celé stroužky česneku a pokrájenou a očištěnou zeleninu. Vařte asi 30 minut. Po 10 minutách varu 4 kousky chřestu vyjmětě, odkrojte jim špičky a nechte je stranou (na ozdobení).

3. Vlijte smetanu a vše rozmixujte na krém. Dochuťte solí a pepřem a podávejte se lžící zakysané smetany.

Poznámka k receptu

Jedna z nejlahodnějších jarních polévek osvěží váš repertoár.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...