Krémová chřestová polévka s estragonem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- máslo 2 lžíce
- bylinky Bouquet Garni 1 svazek
- smetana na šlehání 2 decilitry
- chřest 200 gramů (bílý)
- estragon 1 lžička
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme chřestovým vývarem z chřestových slupek a důkladně provaříme s boquet garni.
Přecedíme, dochutíme, přidáme smetanu, máslo, oloupaný bílý chřest, estragon a vaříme ještě asi 30 minut.
Rozmixujeme, scedíme a podáváme s opečenými chřestovými hlavičkami a olivovým olejem se snítkou estragonu.
Poznámka k receptu
Bouquet garni je svazek bylinek, který se používá při přípravě polévek, vývarů.
Načítám komentáře...