KRÉMOVÁ HOUBOVÁ POLÉVKA
Seznam surovin
- houby 400 gramů
- čočka zelená 400 gramů (sterilovaná)
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- kapusta 2 hrsti (kadeřavá)
- vývar kuřecí 1 litr
- kokosové mléko 125 mililitrů
- tymián 3 snítky (čerstvý)
- máslo 4 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Houby nakrájejte na plátky, cibuli i česnek nadrobno, kadeřávek nahrubo. V pánvi rozpalte polovinu másla a orestujte na něm houby s česnekem.
2. V hrnci pak rozpalte zbylé máslo a orestujte cibuli. Až začne zlátnout, přidejte podušené houby a kadeřávek a přilijte vývar a kokosové mléko – pokud by pro vás byla jeho chuť ve spojení s houbami až příliš exotická, nahraďte ho smetanou ke šlehání. Osolte, opepřete a vařte asi 20 minut, aby se chutě prolnuly.
3. Nakonec přidejte okapanou čočku a nechte ještě 10 minut prohřát. Podávejte ozdobené lístky tymiánu
Poznámka k receptu
Na podzim má vonět bramboračka, to je bez debat. Pokud se ale v lese zadaří, proměňte pár hub v tuhle krémovou polévku. Zkusili jsme do ní místo smetany přidat kokosové mléko, k houbám překvapivě sedí.
Načítám komentáře...