KRÉMOVÁ HOUBOVÁ POLÉVKA

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Houby nakrájejte na plátky, cibuli i česnek nadrobno, kadeřávek nahrubo. V pánvi rozpalte polovinu másla a orestujte na něm houby s česnekem.

2. V hrnci pak rozpalte zbylé máslo a orestujte cibuli. Až začne zlátnout, přidejte podušené houby a kadeřávek a přilijte vývar a kokosové mléko – pokud by pro vás byla jeho chuť ve spojení s houbami až příliš exotická, nahraďte ho smetanou ke šlehání. Osolte, opepřete a vařte asi 20 minut, aby se chutě prolnuly.

3. Nakonec přidejte okapanou čočku a nechte ještě 10 minut prohřát. Podávejte ozdobené lístky tymiánu

Poznámka k receptu

Na podzim má vonět bramboračka, to je bez debat. Pokud se ale v lese zadaří, proměňte pár hub v tuhle krémovou polévku. Zkusili jsme do ní místo smetany přidat kokosové mléko, k houbám překvapivě sedí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...