Krémová mrkvová polévka s pomerančem
Seznam surovin
- máslo 30 gramů
- cibule 1 kus
- mrkev 1 kilogram
- vývar zeleninový 1,5 litru
- pomerančová kůra 1/2 kusu
- šťáva pomerančová 30 mililitrů
- smetana zakysaná 300 mililitrů
- pažitka 3 lžíce (nasekané)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Na rozehřátém másle zlehka osmažte za občasného promíchání cibuli, až změkne, ale ještě nezačne hnědnout. Přidejte mrkev a smažte za častého promíchávání asi 10 minut, až mrkev začne pouštět karoten.
2. Přilijte vývar a uveďte do varu. Zakryté povařte 30 - 40 minut na mírném plameni za občasného promíchání, až mrkev změkne.
3. Polévku rozmixujte dohladka, přidejte pomerančovou kůru a šťávu, dochuťte solí a pepřem. Vmíchejte smetanu a pak polévku zvolna prohřejte.
4. Ozdobte nakrájenou pažitkou nebo klíčky, případně jemně nastrouhanou kůrou z dobře omytého pomeranče.
Načítám komentáře...