Krémová polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V silnostěnném hrnci rozehřejte na středním plameni olej. Osmažte v něm česnek, bazalku a plátky cukety, lehce je osolte a restujte, až cukety trochu chytí barvu a zvláční.

2. Zalijte je vývarem a povařte asi 8 minut. Polévku mimo oheň rozmixujte – můžete jen zčásti a pár kousků cukety ponechat v celku.

3. Polévku vraťte na chvilku na mírný plamen a vmíchejte do ní většinu smetany, nasekanou petrželku a většinu nastrouhaného sýra. Dochuťte čerstvě nastrouhaným pepřem.

4. Podávejte ji zakápnutou zbylou smetanou a zbylý sýr podávejte zvlášť. S čerstvým křupavým pečivem a se salátem je to příjemný lehký letní oběd.

Poznámka k receptu

Polévek, jejichž základem je cuketa, se dá vytvořit nekonečné množství. Tato má zřetelně italský základ.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...