Krémová polévka z hříbků
Seznam surovin
- vývar drůbeží 300 mililitrů
- hříbky 300 gramů (čerstvé)
- hříbky 2 lžíce (sušené)
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- smetana na šlehání 100 mililitrů
- máslo 100 gramů
- sůl
- pepř
- bylinky Bouquet Garni 1 balíček
- bylinky (jemné na ochucení smetany)
- pažitka (na ozdobu)
Postup přípravy
Z másla a mouky připravíme jišku, kterou zalijeme vývarem a dobře provaříme s částí sušených hub. Vaříme zvolna, postupně dochutíme solí, pepřem, přidáme boquet garni. V další nádobě orestujeme očištěné a nakrájené čerstvé hříbky, na které scedíme provařený základ a jen lehce prohřejeme.
Smetanu ušleháme a ochutíme lehce solí a nasekanými bylinkami. Ze zbylých sušených hub připravíme v mixéru jemný pudr, který ještě prosejeme přes jemné sítko. Polévku servírujeme s bylinkovou šlehanou smetanou a houbovým pudrem. Dozdobíme pažitkou.
Načítám komentáře...