Krémová polévka ze sladkých brambor
Seznam surovin
- vývar rybí 1 litr (jemný)
- brambory 350 gramů (sladké)
- ryba mořská 180 gramů (filet z candáta, nebo tresky)
- mrkev 1 kus
- cibule 1 kus (střední)
- rajčátka cherry 10 kusů
- smetana na vaření 1,2 decilitru
- olej 1/3 decilitru
- muškátový oříšek 1 špetka (mletý)
- sůl
- petržel hladkolistá
Postup přípravy
Mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky a při mírné teplotě je orestujeme v kastrolu na oleji. Pak zvýšíme teplotu, přidáme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli a omytá rajčátka nakrájená na půlky a mícháme, dokud cibule není sklovitá. Asi čtvrtinu zeleniny odebereme a necháme stranou.
Do kastrolu ke zbylé zelenině přidáme oloupané a na kousky nakrájené brambory, vše promícháme, osolíme a zalijeme vývarem. Kastrol zakryjeme pokličkou a vaříme, dokud zelenina nezměkne.
Polévku rozmixujeme do hladka, ochutíme ji muškátovým oříškem, přisolíme, přidáme do ní očištěný a kostí zbavený rybí filet nakrájený na kousky a dále zvolna vaříme. Po 10 minutách opatrně přimícháme tři čtvrtiny smetany, polévku rozdělíme do talířů, do každého přidáme zeleninu, kterou jsme si nechali stranou, a zbytek smetany a každou porci posypeme petrželkou.
Načítám komentáře...