Krémová polévka ze sladkých brambor

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky a při mírné teplotě je orestujeme v kastrolu na oleji. Pak zvýšíme teplotu, přidáme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli a omytá rajčátka nakrájená na půlky a mícháme, dokud cibule není sklovitá. Asi čtvrtinu zeleniny odebereme a necháme stranou.

Do kastrolu ke zbylé zelenině přidáme oloupané a na kousky nakrájené brambory, vše promícháme, osolíme a zalijeme vývarem. Kastrol zakryjeme pokličkou a vaříme, dokud zelenina nezměkne.

Polévku rozmixujeme do hladka, ochutíme ji muškátovým oříškem, přisolíme, přidáme do ní očištěný a kostí zbavený rybí filet nakrájený na kousky a dále zvolna vaříme. Po 10 minutách opatrně přimícháme tři čtvrtiny smetany, polévku rozdělíme do talířů, do každého přidáme zeleninu, kterou jsme si nechali stranou, a zbytek smetany a každou porci posypeme petrželkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...