Krémová sýrová polévka

Seznam surovin

Na knedlíčky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, necháme zpěnit v hrnci s trochou másla. Ochladíme trochou bílého vína a zalijeme hovězím vývarem.

Nastrouháme šedý sýr, přidáme ho do hrnce, necháme přejít varem a jemně našleháme ponorným mixérem.

Knedlíčky připravíme následovně: Na pánvi zpěníme nakrájenou cibulku. Mléko přivedeme do varu, promícháme s houskou, vejci a osmahnutou cibulkou. Sýr Graukäse nakrájíme na kostičky a hmotu s moukou zpracujeme. Přidáme čerstvou pažitku a trochu libečku, osolíme, opepříme a necháme asi 20 minut odpočívat.

Vytvarujeme knedlíky a necháme je vařit cca 15 minut v osolené vodě. Zbytek másla necháme v hrnci rozpustit a vložíme do něj na proužky nakrájenou jarní cibulku a necháme ji zesklovatět. Hotové
knedlíky s cibulkou naaranžujeme na talíř a posypeme pažitkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...