Krémová sýrová polévka
Seznam surovin
- cibule 1 kus
- sýr tvarohový 250 gramů (Graukäse šedý)
- vývar hovězí 500 mililitrů
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- víno bílé 100 mililitrů
- pepř černý (mletý)
- sůl
Na knedlíčky:
- cibule 1 kus
- máslo 100 gramů
- mléko 120 mililitrů
- vejce 5 kusů
- houska 500 gramů (tvrdá)
- sýr tvarohový 300 gramů (Graukäse šedý)
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- pepř černý (mletý)
- sůl
- pažitka
- libeček
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, necháme zpěnit v hrnci s trochou másla. Ochladíme trochou bílého vína a zalijeme hovězím vývarem.
Nastrouháme šedý sýr, přidáme ho do hrnce, necháme přejít varem a jemně našleháme ponorným mixérem.
Knedlíčky připravíme následovně: Na pánvi zpěníme nakrájenou cibulku. Mléko přivedeme do varu, promícháme s houskou, vejci a osmahnutou cibulkou. Sýr Graukäse nakrájíme na kostičky a hmotu s moukou zpracujeme. Přidáme čerstvou pažitku a trochu libečku, osolíme, opepříme a necháme asi 20 minut odpočívat.
Vytvarujeme knedlíky a necháme je vařit cca 15 minut v osolené vodě. Zbytek másla necháme v hrnci rozpustit a vložíme do něj na proužky nakrájenou jarní cibulku a necháme ji zesklovatět. Hotové
knedlíky s cibulkou naaranžujeme na talíř a posypeme pažitkou.
Načítám komentáře...