Kroupová polévka
Seznam surovin
- kroupy 100 gramů
- mrkev 1 kus
- vývar (z uzeného masa)
- sůl
- petržel hladkolistá (k podávání)
Postup přípravy
1. Kroupy dobře properte v cedníku a nechte nejméně hodinu namočené. Poté je slijte, znovu zalijte dostatkem vody, osolte špetkou soli a přiveďte k varu. Vařte 20 - 40 minut nebo dokud nezměknou. Nelekněte se, i dobře uvařené kroupy kladou při skusu mírný odpor. Nakonec je sceďte.
2. Mrkev oškrábejte, nakrájejte na kostičky, vhoďte do malého kastrůlku, zalijte vodou, aby byly ponořené, osolte velkou špetkou soli a nechte 10 minut vařit doměkka. Pak sceďte. Horký vývar z uzeného masa a hovězích kostí osolte podle potřeby. Přidejte do něj uvařené kroupy, uvařenou mrkev, nasekanou petrželovou nať a podávejte.
Recept na Uzený vývar najdete zde.
Poznámka k receptu
- Na recept upotřebíte vývar z uzeného. Pokud si nepotrpíte na kroupovou polévku, skvěle se hodí třeba do čočkové nebo italské minestrone. Pokud v nejbližší době žádný takový skvost nechystáte, klidně vývar zmrazte.
- Nutné počítat s namáčením krup 1 hodinu.
Načítám komentáře...