Kroupová polévka I
Seznam surovin
- vepřové maso 750 gramů
- cibule 2 kusy
- sádlo 2 lžičky
- zelenina kořenová 250 gramů
- pórek (kousek)
- brambory 1 kus (1-2 kusy)
- kroupy 120 gramů
- bobkový list 2 listy
- nové koření 4 kuličky
- pepř 10 kuliček
- česnek 1 stroužek (1-2 stroužky)
- majoránka
- petrželka velkolistá
- sůl
Postup přípravy
Opláchnuté vepřové maso zalijte dostatečným množstvím horké vody, přidejte jednu cibuli, bobkový list, nové koření, pepř, česnek, sůl a vařte doměkka (pokud je maso tučné, nechejte vývar zchladnout a tuk seshora seberte).
Na sádle opečte kořenovou zeleninu, pórek, cibuli a brambory nakrájené na menší kousky. Zalijte masovým vývarem, přidejte propláchnuté a okapané kroupy a povařte, dokud zelenina i kroupy nezměknou.
Pak přidejte maso nakrájené na kousky, podle chuti utřený česnek, majoránku, sůl a mletý pepř. Krátce prohřejte, nakonec přidejte nakrájenou zelenou petrželku a podávejte
Poznámka k receptu
Pokud připravujete polévku přímo na zabijačce, použijte vývar, v němž se vařily hlava, kosti, ovar, srdce a plíce.
Načítám komentáře...