KROUPOVÁ POLÉVKA S PODMÁSLÍM A ZÁKYSEM
Postup přípravy
1. Neoloupané brambory uvařte v osolené vodě dopoloměkka. Pak je sceďte, osušte a nožem nebo vařečkou každý kus lehce rozmáčkněte. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut, aby změkly a mírně zezlátly.
2. Kroupy propláchněte a uvařte v osolené vodě s kmínem a celou oloupanou cibulí doměkka. Zákys s podmáslím přiveďte k varu, přidejte kroupy a krátce povařte. Podávejte s oloupanými opečenými bramborami.
Poznámka k receptu
Oblíbené postní jídlo naučila bratra Aleše jeho prababička, která pocházela z Pošumaví. Jde o recept z konce 19. století. V klášteře polévku jedí s bramborami na loupačku, my jsme neodolali a brambory navíc opekli.
Načítám komentáře...