KUKUŘIČNÁ POLÉVKA SE ZELENÝM KARI
Seznam surovin
- cibule bílá 2 kusy
- kari 1 lžíce (zelené)
- kokosové mléko 300 mililitrů
- kukuřice 750 gramů (mražená)
- limetka 1 kus
- kurkuma 1 lžíce (nasekaná čerstvá nebo mletá)
- koriandr 1 svazek
- paprička chilli červená 1 kus (nepálivá)
- kukuřice (pražená křupavá nejlépe Canchita)
- máslo 2 lžíce
Na dochucení:
- cukr třtinový 4 lžíce
- rybí omáčka 8 lžic
- sůl
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte nahrubo a orestujte na 1 lžíci rozpáleného másla. Přidejte kari pastu a kurkumu, pár minut opékejte a zalijte asi litrem vody nebo vývaru. Přidejte kukuřici a vařte ji, dokud nezměkne. Přilijte kokosové mléko a rozmixujte dohladka, případně polévku ještě propasírujte, abyste se zbavili jemných slupek. Dolaďte cukrem, rybí omáčkou a případně i solí a nakonec do polévky vmíchejte zbylé máslo. Podávejte s koriandrem, praženou kukuřicí, chilli a třeba i s klíčky.
Poznámka k receptu
Některé recepty se Kamu naučí na cestách, jiné si vymyslí. Tuhle polévku ji naučil bývalý kolega, který se ji zase naučil od jiného kuchaře. Stala se z ní jedna z jejích oblíbených.
Načítám komentáře...