Květáková polévka s cizrnou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, brambory na malé kostičky, květák rozeberte na růžičky a košťál nakrájejte. V hrnci rozpalte 2 lžíce oleje a orestujte na něm cibuli a česnek, pak přidejte květák, brambory a krátce opečte. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte, dokud květák nezměkne, trvá to asi 30 minut.

2. Když je květák téměř měkký, rozpalte v pánvi zbylý olej a nechte na něm minutku rozvonět římský kmín a chilli, přidejte scezenou cizrnu a zprudka pár minut opékejte. Hotovou polévku rozmixujte, přidejte smetanu a nechte krátce prohřát. Podávejte s opečenou cizrnou.

Poznámka k receptu

Květák a cizrna k sobě chuťově skvěle pasují. Část neopečené cizrny můžete přidat do polévky už při vaření a rozmixovat ji s květákem. Zvýrazní se jí její chuť a přirozeně se tím zahustí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...