Květáková polévka s cizrnou
Seznam surovin
- květák 1 kus
- cizrna 400 mililitrů (sterilovaná)
- cibule 1 kus (malá)
- česnek 3 stroužky
- brambory 2 kusy
- vývar kuřecí 1,2 litru
- smetana 100 mililitrů
- kmín římský 1 lžička (drcený)
- koření chilli (podle chuti)
- rostlinný olej 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, brambory na malé kostičky, květák rozeberte na růžičky a košťál nakrájejte. V hrnci rozpalte 2 lžíce oleje a orestujte na něm cibuli a česnek, pak přidejte květák, brambory a krátce opečte. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte, dokud květák nezměkne, trvá to asi 30 minut.
2. Když je květák téměř měkký, rozpalte v pánvi zbylý olej a nechte na něm minutku rozvonět římský kmín a chilli, přidejte scezenou cizrnu a zprudka pár minut opékejte. Hotovou polévku rozmixujte, přidejte smetanu a nechte krátce prohřát. Podávejte s opečenou cizrnou.
Poznámka k receptu
Květák a cizrna k sobě chuťově skvěle pasují. Část neopečené cizrny můžete přidat do polévky už při vaření a rozmixovat ji s květákem. Zvýrazní se jí její chuť a přirozeně se tím zahustí.
Načítám komentáře...