Kyselka“ s koprem, pečeným brambůrkem a praženým vajíčkem
Seznam surovin
- králík (kosti, hlavy či žebra - nebo z kůzlete či jehněte)
- pepř (celý)
- nové koření
- bobkový list
- mléko 500 mililitrů
- mouka 2 lžíce (hladké)
- smetana na šlehání (na zjemnění, může být i zakysaná)
- kopr (čerstvý)
- brambory (menší vařené, ve slupce, opečené)
- vejce 4 kusy
- sůl
Postup přípravy
1. Do studené vody vložte opláchnuté kosti, osolte a přidejte divoké koření (bobkový list, nové koření a pepř) a pomalu vařte, až maso změkne. Vývar sceďte do čistého hrnce.
2. V mléce rozmíchejte hladkou mouku, vlijte do vývaru a ještě asi 15 minut povařte. Polévku dochuťte solí a zjemněte smetanou.
3. Podávejte ji s najemno nasekaným čerstvým koprem, opečenými, ve slupce vařenými bramborami a sázeným nebo dosucha orestovaným míchaným vejcem.
Načítám komentáře...