Kyselo

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Chlebový kvas zalijte vlažnou vodou a zakrytý nechte přes noc vykynout.

2. Druhý den dejte do studené osolené vody vařit houby s kmínem. Když jsou houby měkké (asi za 20 minut), přilijte vykynutý kvas, kterým se polévka zahustí.

3. Povařte asi 5 minut, omastěte najemno nakrájenou cibulkou orestovanou na másle a dochuťte. Polévku podávejte s pokrájenými uvařenými bramborami a doplňte míchanými vejci (zvolna je osmažte na másle, osolte a lehce opepřete).

Poznámka k receptu

Tradiční polévku z kysaného chlebového těsta si můžete připravit i dnes. Kvásek bývá k dostání v některých pekárnách i na trzích.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...