Kyselo
Seznam surovin
- chlebový kvas 250 mililitrů
- houby sušené 1 hrst
- kmín 1 lžička
- máslo 2 lžíce
- cibule 1 kus
- vejce 4 kusy
- brambory 4 kusy (uvařené)
- bylinky (libeček)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Chlebový kvas zalijte vlažnou vodou a zakrytý nechte přes noc vykynout.
2. Druhý den dejte do studené osolené vody vařit houby s kmínem. Když jsou houby měkké (asi za 20 minut), přilijte vykynutý kvas, kterým se polévka zahustí.
3. Povařte asi 5 minut, omastěte najemno nakrájenou cibulkou orestovanou na másle a dochuťte. Polévku podávejte s pokrájenými uvařenými bramborami a doplňte míchanými vejci (zvolna je osmažte na másle, osolte a lehce opepřete).
Poznámka k receptu
Tradiční polévku z kysaného chlebového těsta si můžete připravit i dnes. Kvásek bývá k dostání v některých pekárnách i na trzích.
Načítám komentáře...