Mořská polévka s rajčaty a chlebem
Seznam surovin
- parmice 4 kusy (malé parmičky bez kostí a šupin)
- rajčata 4 kusy (velká, masitá)
- chléb toastový 4 plátky
- cibule 1 kus
- česnek 4 stroužky
- ocet Balsamico 1 lžíce
- tymián 1/2 lžičky (lístky)
- olej olivový
- pepř černý (mletý)
- sůl
Na ozdobu:
- tymián 1/2 lžičky (lístky)
- ocet Balsamico 1/2 lžičky
- olej olivový 1/2 lžičky
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme na něm oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme omytá a na kousky nakrájená rajčata, vše zalijeme 6 dl horké vody a
povaříme 20 minut.
Polévku přelijeme do mixéru, přidáme toastový chléb, tymián a balzamikový ocet, osolíme, opepříme a vše rozmixujeme na hladký krém. Polévku přelijeme zpět do hrnce, přivedeme k varu, přidáme parmičky a 10 minut pomalu dusíme pod pokličkou.
Ryby rozdělíme do hlubokých talířů, zalijeme je polévkou a každou porci ozdobíme tymiánovými lístky a pokapeme balzamikovým octem a olivovým
olejem.
Poznámka k receptu
Olej i ocet můžete na závěr nalít na polévku ozdobně do tvaru různých ornamentů.
Načítám komentáře...