Mrkvová polévka s kokosovým mlékem
Seznam surovin
- mrkev 8 kusů (8-10 ks)
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- kokosové mléko 400 mililitrů
- vývar kuřecí 800 mililitrů
- arašídové máslo 2 lžíce
- kari pasta 1 lžíce (črvená)
- olej řepkový 2 lžíce
- sůl
- koriandr (čerstvý k podávání)
- arašídy (k podávání)
Postup přípravy
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, mrkev na kousky. V hrnci rozpalte olej, orestujte na něm nejprve cibuli a česnek a pak přidejte i mrkev a kari pastu. Chvilku je opékejte a pak přilijte vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu, vmíchejte arašídové máslo, osolte a vařte, dokud mrkev nezměkne, mělo by to trvat asi 15–20 minut. Nakonec polévku rozmixujte dohladka a podávejte ozdobenou čerstvým koriandrem a nasekanými arašídy.
Poznámka k receptu
Vhodnými doplňky můžete úplně změnit vyznění jídla. Stačí část vývaru nahradit kokosovým mlékem a vmíchat trochu arašídového másla a obyčejná polévka získá asijský šmrnc. Kari pastu dávkujte podle chuti a druhu, který použijete. Některé jsou jen jemně pikantní, jiné pálí jako čert.
Načítám komentáře...