MRKVOVÁ POLÉVKA S TYMIÁNEM A PARMAZÁNOVÝMI SUŠENKAMI

Seznam surovin

Sušenky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, mrkev na kolečka. V hrnci se silným dnem rozpalte máslo a orestujte na něm cibuli a česnek. Jakmile změknou, přidejte mrkev a lístky tymiánu, krátce opečte a zalijte vývarem. Osolte, opepřete a vařte, dokud zelenina nezměkne, mělo by to trvat asi 20 minut.

2. Než se polévka dovaří, rozbalte listové těsto a rádýlkem z něj vykrájejte čtverečky nebo jiné tvary. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a potřete vejcem. Hojně je zasypte nastrouhaným parmazánem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut, dokud sušenky nezezlátnou.

3. Jakmile zelenina změkne, rozmixujte polévku dohladka. Přilijte smetanu a nechte ji krátce prohřát. Každou porci podávejte ozdobenou tymiánem, chilli vločkami a se sýrovými sušenkami.

Poznámka k receptu

Vyhlédněte si první jarní mrkve a připravte z nich skvělou krémovou polévku. Netrapte se vymýšlením složitých kombinací, sladkým křupavým kořenům bude stačit tymián a sýrové sušenky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...