Mrkvová polévka se zázvorem
Seznam surovin
- olej 2 lžíce
- cibule 1 kus (velká)
- česnek 2 stroužky (rozdrcený)
- koření kari 2 lžičky
- zázvor 1 lžíce (čerstvý nastrouhaný)
- mrkev 500 gramů (oloupaná nakrájená)
- vývar kuřecí 1 litr
- smetana na vaření (nebo zakysaná)
- petržel kadeřavá/kudrnka (na ozdobu)
- sůl
Postup přípravy
1. V Remosce promíchejte olej, cibuli, česnek a kari. Přikryjte víkem a nechte asi 20 minut dusit, až cibule zvláční a zezlátne. Přidejte zázvor, mrkev a vývar, přikryjte a duste ještě asi 40 minut, až bude mrkev měkká.
2. Polévku rozmixujte, osolte a podávejte s trochou smetany. Posypejte ji petrželkou.
Poznámka k receptu
O mrkvové polévce se v Británii traduje, že ji vařívala princezna Diana. A což teprve, kdyby měla remosku!
Načítám komentáře...