Mrkvovo-kokosová polévka
Seznam surovin
- mrkev 500 gramů
- cibule 1 kus
- vývar drůbeží 1,5 litru
- kokosové mléko 300 mililitrů
- máslo 50 gramů
- koření chilli (vločky k podávání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev na stejně velké kousky. V pánvi rozpalte máslo a cibuli na něm orestujte. Pak přisypte mrkev, krátce opečte a zalijte vývarem a kokosovým mlékem. Osolte, opepřete a vařte, dokud mrkev nezměkne. Nakonec polévku rozmixujte dohladka a ihned podávejte ozdobenou chilli vločkami.
Poznámka k receptu
Tahle polévka klame tělem. Skládá se z pár obyčejných surovin a je hotová za chvilku. Přitom chutná lépe než mnohá pracná jídla.
Načítám komentáře...