Pastináková polévka s kari
Seznam surovin
Na polévku:
- pastinák 500 gramů
- brambory 1 kus
- vývar kuřecí 1,5 litru
- cibule 1 kus
- kari 1 lžička
- smetana na vaření 200 mililitrů
- slanina anglická 100 gramů
- olej 2 lžíce
- sůl
- pepř
Parmazánový chips:
- sýr Parmezán 40 gramů
- koření chilli 1 lžička (vločky)
- tymián 1 lžička
Postup přípravy
1. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Vsypte kari koření, nechte minutu rozvonět, přidejte na kostičky nakrájený pastinák a bramboru, krátce orestujte a zalijte vývarem. Osolte, opepřete a vařte, dokud zelenina nezměkne. Trvá to asi 20 minut. Přilijte smetanu, rozmixujte a nechte ještě minutku povařit.
2. Než se polévka dovaří, nakrájejte slaninu na kousky a nasucho ji opečte na pánvi. Parmazán nastrouhejte, tymián nasekejte nadrobno a obě suroviny promíchejte. Sýr nasypte do tvaru koleček na plech vyložený pečicím papírem, posypte chilli vločkami a krátce zapečte v troubě rozpálené na maximum. Hotovou polévku nalijte do misek, na každou porci vsypejte část opečené slaniny a přidejte parmazánový chips.
Poznámka k receptu
Hustá pastináková polévka se hodí, když potřebujete rychlé a syté jídlo. Pokud si navíc dáte práci, opražíte k ní slaninu a uděláte parmazánový chips, získáte luxusní jídlo, které obstojí při každé příležitosti.
Načítám komentáře...