Pečená brokolicová polévka
Seznam surovin
- polévka 1 litr (krémová brokolicová, hotová, nepříliš hustá)
- listové těsto 250 gramů
- vejce 1 kus
- smetana na šlehání 1 lžíce
- mouka (na vál)
Postup přípravy
Připravíme si 4 šálky na polévku. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm.
Z plátu těsta vykrojíme 4 kruhy o průměru o 4 cm větším, než je průměr šálků na polévku.
Ze zbylého listového těsta vykrojíme ozdobným vykrajovátkem libovolné menší tvary (například hvězdičky).
Studenou polévku rozdělíme do šálků a okraje šálků a těsta potřeme vejcem rozšlehaným se smetanou. Každý kruh těsta opatrně podebereme a od jednoho okraje ke druhému ho oběma rukama převineme přes šálek tak, abychom vršek zakryli. Povrch těsta lehce potřeme vejcem.
Na těsto nalepíme ozdoby, které potřeme vejcem, šálky narovnáme na plech a zapečeme při 220 °C. Jakmile těsto vyběhne a začne hnědnout, zakryjeme ho alobalem a dopečeme asi 10 minut při 160 °C. Podáváme ihned.
Recept na krémovou brokolicovou polévku najdete zde.
Načítám komentáře...