Petrželový krém s pestem
Seznam surovin
- petržel kořenová 1 kilogram
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- brambory 1 kus
- vývar kuřecí 1,2 litru
- olej olivový 3 lžíce
- pesto bazalkové (k podávání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Petržel nakrájejte na kousky, bramboru na drobné kostičky, cibuli a česnek nadrobno. V hrnci se silným dnem rozpalte olej a petržel restujte, dokud nezačne zlátnout.
2. Přidejte bramboru, cibuli a česnek, ještě chvilku opékejte, osolte, opepřete a zalijte vývarem. Vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 15 minut. Pak polévku rozmixujte dohladka, rozdělte do talířů, ozdobte pestem a podávejte.
Poznámka k receptu
I když je petržel v polévkách nepostradatelná, málokdo ji ocení. Nechte ji zazářit v hlavní roli a chuť podpořte pestem - buď použijte kupované bazalkové, nebo experimentujte a vymyslete vlastní mix.
Načítám komentáře...