Podzimní polévka se zelím, fazolemi a zeleninou
Seznam surovin
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- fazole bílé 400 gramů (sterilované)
- celer řapíkatý 1 snítka
- mrkev 1 kus
- zelí kysané 100 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- vývar kuřecí 1,2 litru
- klobása papriková 100 gramů
- paprika sladká 1 lžíce
- petržel hladkolistá 1 hrst
- olej 2 lžíce (rostlinný)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte na klínky, česnek a řapíkatý celer na plátky, mrkev a klobásu na kolečka. V hrnci rozpalte olej a orestujte nejdřív cibuli a česnek, pak přidejte mrkev, celer, klobásu a opečte je. Zasypte paprikou, nechte ji minutku rozvonět a zalijte vývarem a rajčaty. Zelí sceďte, a pokud je třeba, pokrájejte a přihoďte do hrnce. Vařte 15 minut, přidejte scezené fazole a vařte ještě 10 minut, aby se prohřály a zelenina byla zcela měkká. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku a podávejte.
Poznámka k receptu
Typ: I když se spojení Maďarska s itálií zdá zvláštní, v tomto případě souhra funguje. Když do zeleninové polévky s fazolemi přidáte i zelí s kouskem paprikové klobásy, dodá jí to na pikantnosti a sytosti.
Načítám komentáře...