Polévka Avocado Vichyssoise
Seznam surovin
- pórek 1 kus
- cibule 1 kus (velká)
- máslo 1 lžíce
- brambory 450 gramů
- vývar zeleninový 850 mililitrů
- avokádo 1 kus
- mléko sójové 140 mililitrů
- muškátový oříšek 1/4 kusu (nastrouhaný)
- paprika sladká 1 špetka
- sůl mořská
Postup přípravy
V hrnci zpěníme máslo s pórkem a cibulí, přidáme brambory nakrájené na tenké plátky a krátce restujeme.
Poté přidáme vývar a dusíme asi 15 minut. Takto uvařenou směs necháme vychladnout.
Oloupejte a nakrájejte avokádo a přidejte ho k připravené směsi i se sojovým mlékem a muškátovým oříškem. Vše důkladně rozmixujte. Hotovou polévku dejte ještě na hodinu do lednice a před podáváním ještě posypte solí a paprikou.
Načítám komentáře...