Polévka čočková s rajčaty
Seznam surovin
- čočka 250 gramů (HNĚDÁ NAMOČENÁ DEN PŘEDEM)
- cibule 1 kus (větší)
- celer řapíkatý 2 snítky (řapíky)
- česnek 2 stroužky
- mrkev 2 kusy
- rajčata sterilovaná 1 konzerva (loupaná)
- vývar hovězí 1 litr
- máslo 2 lžíce
- tymián 1 lžička
- ocet Balsamico 1 lžíce
- slanina 50 gramů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
V hrnci rozehřejte máslo a orestujte v něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte mrkve nakrájené na kolečka a pokrájený celer a osmažte dozlatova. Přidejte čočku, rajčata a vše zalijte vývarem. Vařte na mírném plameni, dokud čočka nebude měkká.
Pak odeberte poloviční množství polévky a rozmixujte ho. Vraťte do hrnce, promíchejte s čočkou, přidejte tymián, ocet, sůl a pepř a prohřejte.
Slaninu nakrájenou na kousky mezitím vypražte na pánvi dokřupava a podávejte s horkou polévkou.
Načítám komentáře...