Polévka hrášková s krutony
Seznam surovin
- hrášek 500 gramů (mražený)
- vývar kuřecí 500 mililitrů
- cibule 1 kus
- pórek 1 kus
- smetana 100 mililitrů
- máslo 2 lžíce
- chléb toastový 5 plátků
- sůl
- pepř
Postup přípravy
V hrnci rozehřejte máslo a přisypte do něj nadrobno nakrájenou cibuli a bílou část pórku. Za občasného míchání restujte, dokud zelenina nebude měkká. Poté přidejte hrášek a promíchejte. Zalijte vývarem a vařte asi 5 minut.
Poté hrnec stáhněte z plotny a hrášek částečně rozmixujte. Přilijte smetanu a rozmixujte dohladka. Vraťte polévku zpět na plotnu, osolte, opepřete a lehce prohřejte.
Než se polévka ohřeje, pokrájejte toastový chléb na kostičky a nasucho opečte v troubě předehřáté na 200 °C. Každou porci polévky posypte opečenými krutony a podávejte
Načítám komentáře...