Polévka z avokáda
Seznam surovin
- máslo 1 lžíce
- cibule 1 kus (středně velká)
- česnek 2 stroužky
- mouka pšeničná polohrubá 1 lžíce
- mléko 1/2 litru (horké)
- avokádo 2 kusy
- jogurt bílý (na ozdobení)
- koření chilli
- řeřicha
- tortilla (nebo arabský chléb k podávání)
- sůl
Postup přípravy
1. V hrnci zahřejte máslo, a když začne pěnit, přisypte do něj najemno nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte česnek nakrájený na plátky a restujte je dozlatova. Přimíchejte mouku a lehce ji osmažte. Základ zalijte ½ litru horké vody a ½ litru horkého mléka a asi 10 minut vařte.
2. Mezitím rozkrojte avokáda, odstraňte z nich pecku a lžící vyndejte dužinu. Rozmačkejte ji vidličkou nebo ji rozmixujte a přidejte do hrnce. Polévku podle chuti osolte a ještě asi 5 minut povařte.
3. Jednotlivé porce ozdobte jogurtem a posypte jemně nasekanou řeřichou a vločkami chilli. Podávejte s rozpečenými tortillami nebo plackami arabského chleba.
Načítám komentáře...