Polévka z červené čočky I
Seznam surovin
- čočka červená 200 gramů
- zázvor (2 cm)
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- vývar kuřecí 1,2 litru
- cibule 1 kus
- česnek 5 stroužků
- kmín římský 1 lžíce (drcený)
- petržel hladkolistá 1 hrst
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, zázvor nastrouhejte na jemném struhadle. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm cibuli a česnek. Pak přidejte zázvor a římský kmín, nechte minutku rozvonět, přidejte čočku a zalijte sterilovanými rajčaty a vývarem. Osolte, opepřete a vařte asi 20 minut, dokud čočka nezměkne. Polévku rozdělte do misek, ozdobte petrželkou a podávejte.
Poznámka k receptu
Díky zázvoru polévka zahřeje, když se vrátíte vymrzlí z venku, díky čočce je zase sytá a výživná. V rámci menu proto podávejte menší porce.
Načítám komentáře...