Polévka z hrášku a naklíčených mungo fazolek
Seznam surovin
- ghí 1 lžíce (přepuštěné máslo)
- cibule 1 kus
- hrášek 450 gramů (mražený)
- mungo fazolky 350 gramů (naklíčené 2 dny předem)
- celer řapíkatý 150 gramů
- sůl
- smetana (ovesná)
- šťáva citronová
- koření chilli (na posypání)
- gomasio (z černého sezamu - sezamová sůl)
Postup přípravy
Na ghí osmažíme cibuli, přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer, naklíčené mungo, 400g hrášku. Zalijeme 800ml vroucí vody, osolíme a vaříme 10 minut. Rozmixujeme, přidáme ovesnou smetanu a zbylých 50g hrášku. Dochutíme šťávou z citronu a na talíři sypeme chilli, klíčky a gomasiem z černého sezamu.
Načítám komentáře...