Rajčatový krém s bazalkou
Seznam surovin
- rajčatové pyré 500 gramů (kvalitní)
- vývar zeleninový 350 mililitrů
- cibule červená 1 kus
- česnek 3 stroužky
- olej olivový 3 lžíce (extra panenský)
- máslo 30 gramů
- rajčata 1 kus (čerstvé)
- bazalka 1 hrst (čerstvé lístky)
- cukr hnědý 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
V hrnci rozpusťte máslo s olejem a opečte na něm najemno nasekanou cibuli, později přidejte i česnek.
Na základ vlijte pyré, vývar a přidejte cukr. Dochuťte a povařte asi 10 minut. Nakonec polévku rozmixujte dohladka.
Rajče rozkrojte na čtvrtky, vydlabejte semínka a seřízněte slupku. Filety z dužiny pokrájejte na proužky a vložte spolu s bazalkou jako dekoraci do talířů s polévkou.
Načítám komentáře...