Rajská polévka
Seznam surovin
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- rajčatový protlak 100 gramů
- cibule 1 kus (střední)
- vývar kuřecí 1 litr
- tymián 4 snítky
- olej olivový 3 lžíce
- sůl
- pepř
- smetana (crème fraîche k podávání)
Postup přípravy
1. Cibuli nasekejte nadrobno a restujte na olivovém oleji, až zesklovatí. Trvá to asi 5 minut. Přidejte rajčata a protlak, promíchejte a zalijte vývarem.
2. Přiveďte k varu a vařte asi 15 minut. Na posledních 5 minut vsypte tymiánové lístky. Jakmile je polévka hotová, promixujte ji tyčovým mixérem. Podávejte s nočkem crème fraîche, ozdobené tymiánem.
Poznámka k receptu
Suroviny na tuhle polévku mějte pořád ve spíži a vývar v mrazáku. Nezaberou tam skoro žádné místo a ve dnech, kdy není čas lítat po nákupech, vám budou připadat jako dar z nebes.
Načítám komentáře...