Rajská polévka I
Seznam surovin
- rajčata 300 gramů
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- cibule 1 kus
- med 2 lžíce (1 až 2 lžíce)
- bazalka 1 lžíce (čerstvá)
- rozmarýn 1 lžíce (čerstvý)
- česnek (podle chuti)
- nové koření 15 kuliček
- hřebíček 4 kusy
- bobkový list 4 kusy
Postup přípravy
Cibuli a nakrájená čerstvá rajčata povařte v troše vody na pánvi doměkka, pak je sceďte a společně se sterilovanými rajčaty rozmixujte. Není nutné mixovat polévku zcela dohladka, drobné kousky ji jen pozdvihnou. Směs vlijte do hrnce, přidejte zbylé ingredience a vařte, dokud se chutě neprolnou.
Poznámka k receptu
Výhodou této polévky je, že během přípravy není nutné použít žádný tuk, a přesto výsledek chutná dobře. problémem ale může být, že bez tuku nemá tato polévka skoro žádné kalorie. Hodí se tedy spíš jako předkrm nebo svačina než jako hlavní chod. pokud tedy nehodláte spořádat celý hrnec!
Načítám komentáře...