Rajská polévka s fetou a krutony
Seznam surovin
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- rajčatová passata 100 mililitrů
- cibule 1 kus
- vývar kuřecí 1,2 litru
- oregano 4 snítky (čerstvé)
- feta 200 gramů
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na rozpáleném oleji. Pak ji zalijte rajčaty, passatou a vývarem, osolte, opepřete a nechte 20 minut provařit.
2. Mezitím nakrájejte pečivo i sýr na kostičky a nasekejte oregano. Pečivo nasucho opečte v troubě nebo na pánvi a sýr obalte v bylinkách. Hotovou polévku rozmixujte dohladka a podávejte s krutony a bylinkovým sýrem
Poznámka k receptu
Tahle polévka je skvělá sama o sobě, sýr v bylinách jí ale dodá šmrnc. Feta bývá dost slaná, proto při vaření solte spíše méně a dochucujte
Načítám komentáře...