Řeřichová polévka
Seznam surovin
- brambory 4 kusy
- vývar drůbeží 1 litr
- sůl
- máslo 1 lžička
- řeřicha 1 sklenice (nastříhaná)
- smetana na šlehání 6 lžic (33%)
- vejce 2 kusy (uvařená natvrdo)
Postup přípravy
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a nasypeme do hrnce. Zalijeme je horkým vývarem, osolíme, přidáme máslo a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Těsně před koncem vaření přidáme řeřichu (4 lžičky si necháme na ozdobení) a smetanu a polévku už jen necháme přejít varem.
Nakonec polévku rozmixujeme (nejlépe ponorným mixérem), rozdělíme do talířů a každou porci ozdobíme oloupanými vařenými vejci nakrájenými na malé kostičky a zbylou řeřichou.
Poznámka k receptu
Ozdobte polévku velikonočními zajíčky z listového těsta. Vykrojte z plátu těsta čtyři zajíčky, potřete je rozšlehaným vejcem, vmáčkněte do nich kuličky pepře jako oči a pečte asi 10 minut při 175 °C.
Načítám komentáře...