ROMANESKOVÁ POLÉVKA SE ŠPENÁTEM
Seznam surovin
- romanesco 1 kus
- špenát 2 hrsti (čerstvý)
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- vývar zeleninový 1,2 litru
- smetana na šlehání 100 mililitrů
- olej olivový 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Květák rozeberte na růžičky, košťál nakrájejte na kousky, cibuli a česnek nasekejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej, cibuli a česnek orestujte a přidejte romanesco. Krátce ho opečte, zalijte vývarem, osolte, opepřete a uvařte doměkka, trvá to asi 25 minut.
2. Do polévky přidejte špenát, nechte 2 minuty zavadnout a rozmixujte dohladka. Nakonec vmíchejte smetanu, nechte krátce prohřát a podávejte.
Poznámka k receptu
Jako spousta velkých objevů i tahle kreace vznikla náhodou, když jednou redaktorka Bára vařila polévku z nezralého romaneska. Po rozmixování neměla zrovna krásnou barvu, a tak se ji rozhodla zachránit špenátem. Překvapivě to prospělo i chuti, špenát totiž ke květáku výborně pasuje.
Načítám komentáře...