Rýžová polévka s droždím Tebi
Seznam surovin
- rýže 110 gramů (natural)
- celer 1 kus (menší nakrájený na kousky)
- mrkev 2 kusy (nakrájená na kolečka)
- kukuřice 1 šálek
- celer řapíkatý 1 snítka (nakrájený na kolečka)
- droždí 3 lžíce (Tebi - lahůdkové droždí)
- olej olivový 2 lžíce
- výhonky 1 hrnek (čočky máte-li)
- pažitka
- sůl mořská
- pepř
Postup přípravy
1. Rýži uvařte do poloměkka. Pak k ní přidejte pokrájenou kořenovou zeleninu s kukuřicí a vše uvařte doměkka. Ke konci vaření přidejte řapíkatý celer, po 10 minutách odstavte.
2. Až polévka mírně zchladne, zahustěte ji droždím Tebi, osolte, ochuťte čerstvě namletým pepřem a přidejte do ní olej.
3. Podávejte ji posypanou klíčky a najemno pokrájenou pažitkou.
Poznámka k receptu
Polévka jemné chuti, ale mohutného dosahu díky bílkovinám, vitaminům skupiny B, minerálním látkám a stopovým prvkům.
Načítám komentáře...